Wemmi 30 vuotta

Lue lisää perinteikkään Wemmin historiasta!

Myyntikokuja ja ruska

Ween maan wiljaa -markkinat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 Jyväskylän satamassa. Tapahtuma saavutti nopeasti kävijöiden ja myyjien suosion ja markkinat siirrettiin väljempään paikkaan Paviljongin läheisyyteen. Paviljongin messuhalleista saatiin kaivattua lisätilaa ja markkinat asemoituivat Paviljonkiin ja sen ulkoalueelle. Paviljongin sisätiloissa on käytössä kaksi hallia.

Ween maan wiljaa -nimi alkoi kääntyä niin myyjien kuin asiakkaiden puheessa Wemmiksi, ja lempinimi otettiin virallisesti käyttöön vuonna 2017. Tapahtuman perusajatus on kuitenkin muutoksissa pysynyt ennallaan; tuodaan tarjolle kotimaista ruokaa ja sadonkorjuutuotteita niin järvistä, pelloilta, metsistä kuin puutarhoistakin. Myös laadukkailla kotimaisilla kädentaidon tuotteilla on tärkeä paikkansa Wemmin valikoimassa.

Paikan päällä ruokailu on alusta saakka ollut osa Wemmiä ja tarjontaa löytyy moneen makuun. Markkinoilla voi herkutella vaikkapa erilaisilla liha- tai kala-annoksilla, lettukahveilla, ihanilla leipomotuotteilla tai perinteisellä ruispuurolla.